Mangatwacht

Tijdens een turnaround, shutdown, onderhoudstop, projecten, ad-hoc en regulier werk zorgt de Mangatwacht (Buitenwacht) van RBC dat alle werkzaamheden in een besloten ruimte zo veilig mogelijk verlopen. De Mangatwacht controleert of er aan alle veiligheidseisen wordt voldaan en houdt toezicht over de veiligheid van de mensen in de besloten ruimte.

De mangatwacht van RBC beschikt over de benodigde opleiding, ervaring en wordt vaak samen met een Rescue Team geadviseerd tijdens werkzaamheden met veiligheidsrisico’s. Binnen RBC beschikken wij over een zéér ervaren én gecertificeerd Rescue Team.

Besloten ruimtes veilig betreden

Onze mangatwacht (buitenwacht) is gespecialiseerd in het veilig betreden van besloten ruimtes. Hij waarborgt de veiligheid van uw werknemers tijdens risicovolle werkzaamheden en past zijn kennis en kunde toe om een veilige werkomgeving in de besloten ruimte te creëren, behouden en neemt direct actie bij mogelijke onveilige situaties.

Kenmerken besloten ruimte

Een besloten ruimte kenmerkt zich doordat de ruimte een beperkte toegankelijkheid biedt. In een besloten ruimte is er vaak gevaar voor explosie, vergiftiging of verstikkingsgevaar. Op industriële en maritieme terreinen komen besloten ruimten veelal voor op de werkvloer. Onze mangatwachten onderzoeken vooraf welke mogelijke risico’s een gevaar kunnen vormen voor uw werknemers en nemen voorzorgsmaatregelen om de risico’s uit te bannen.

Mangatwacht nodig?

Met de Mangatwacht van RBC haalt u jaren kennis en ervaring op de werkvloer. Voor advies of een passende offerte, neem dan contact met ons op.