RBC Geschiedenis

RBC is van oudsher een familiebedrijf en trots op haar ‘roots’ en het unieke karakter van de organisatie. Sinds 1994 is RBC uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op het gebied van veiligheid. In Nederland en daarbuiten. Naast Nederland zijn we gevestigd in de haven van Antwerpen België én operationeel in Duitsland en Zwitserland.

Dé partner voor een veilige werkomgeving

Wij streven naar langdurige relaties en loyaliteit naar onze klanten en werknemers. Klanten van het eerste uur zijn nog altijd klant. Klanten moeten altijd en overal tevreden zijn over de door ons geleverde diensten.

Wij steken energie in zaken als identiteit en imago, waaronder ook ons werkgeversimago. Een goed werkgever zijn vinden wij van essentieel belang! Onze werknemers zijn dan ook loyaal aan RBC en werken 24/7 met hetzelfde enthousiasme voor u en voor ons. RBC is een partner om op te bouwen en te vertrouwen. Wij ontzorgen onze klanten compleet.

RBC verleden tot heden

 • 1994 Oprichting Regionale Brandwachten Centrale VOF
 • 1996 Regionale Brandwachten VOF wordt RBC B.V.
 • 1997 Verhuizing nieuw kantoor in Capelle aan den IJssel
 • 2001 Overname Oilfield Services
 • 2003 Verhuizing nieuw kantoor en magazijn in Rotterdam
 • 2005 Oprichting RBC Brandbeveiliging Nederland B.V.
 • 2007 Overname Elkon Handelsmaatschappij B.V.
 • 2010 RBC lanceert nieuw logo
 • 2011 Overname Intersafe Mobile Safety Services (IMSS)
 • 2012 Oprichting RBC Bewaking
 • 2014 Oprichting RBC België
 • 2015 Overname Safety afdeling van SERIS
 • 2021 Marine Safety Europe B.V. wordt onderdeel van RBC
 • 2022 Normwaard B.V. wordt onderdeel van RBC
 • 2022 Way2Safety wordt onderdeel van RBC
 • 2023 Dekkcontrol wordt onderdeel van RBC

1994
Philip en Peter Tooren richten 21 februari 1994 het bedrijf Regionale Brandwachten Centrale VOF aan de Mijnsherenlaan, Rotterdam. De noodzakelijke VCA certificering wordt direct gehaald. Vader en zoon zijn in ´no time´ een begrip binnen de brandwachtenwereld.

1996
Oprichting R.B.C. B.V., de Regionale Brandwachten Centrale, door Philip Tooren, Peter en Michel Tooren. Het bedrijf vestigt zich aan de Vosbergendam te Rotterdam en groeit door naar 11 werknemers.

1997
RBC verhuist naar een nieuw kantoor, gevestigd op het Rivium te Capelle aan den IJssel.

1998
Uitbreiding van het kantoor op het Rivium. RBC is fors doorgegroeid, qua omzet, klanten en werknemers. In twee jaar is het aantal werknemers verdrievoudigd (33).

2001
RBC BV neemt het gerenommeerde bedrijf Oilfield Services over. Oilfield gaat op in RBC. RBC BV blijft gestaag groeien en vestigt ook internationaal meer en meer de aandacht op zich. Peter en Michel Tooren worden voor 100% verantwoordelijk; zij nemen de aandelen van hun vader, Filipus Tooren, over.

2002 – 2003
Peter en Michel Tooren gaan door met de ‘hands on’ mentaliteit. Van werknemers wordt dit ook verwacht. De groei en het aansturen van het personeel vereisen dat ze meer op kantoor moeten zijn. Werktenue wordt vaker gedragen dan kantoorpak, want bij alle werkzaamheden blijven ze betrokken.

2004
RBC keert terug naar Rotterdam en betrekt een nieuw hoofdkantoor. Het pand aan de Aploniastraat 82 biedt veel meer mogelijkheden en faciliteiten. RBC is zo nog beter in staat zijn diensten optimaal aan te bieden.

2005
Oprichting RBC Brandbeveiliging Nederland B.V. De tweede tak van de onderneming richt zich in eerste instantie op binnenvaart en scheepswerven. RBC Brandbeveiliging doet dit zo succesvol dat aanvragen uit andere sectoren binnekomen. Vanuit de basisgedachte “doe wat je zegt, maak waar wat je belooft” worden ze al snel ook in deze sectoren een begrip. In 2005 wordt het aangrenzende pand aan de Aploniastraat ingelijfd en een werkplaats plus magazijn.

2006
Man van het eerste uur en medeoprichter van RBC, Philip Tooren, neemt definitief afscheid van RBC.

2007
Oprichting RBC Flex B.V. Een uitzendbureau. Deze derde divisie is een logische ontwikkeling gezien de grote vraag naar vast en tijdelijk personeel binnen de sectoren waar RBC actief is en het enorm netwerk waar RBC over beschikt. RBC vestigt zich aan de Stolwijkstraat, het huidige hoofdkantoor.
Elkon Handelsmaatschappij B.V. wordt overgenomen. Elkon gaat uiteindelijk op in RBC Brandbeveiliging Nederland BV.

2008 – 2009
Benieuwd naar het succes van RBC, wordt RBC nauwlettend gevolgd door internationale ‘concerns’. Uiteindelijk resulteert dit in een samenwerking.

2010
Een ervaring rijker gaan de gebroeders Tooren weer zelfstandig verder. De internationale ‘know how’, gekoppeld aan de Nederlandse professionaliteit brengt RBC over de landsgrenzen. De organisatie bestaat inmiddels uit 110 werknemers.

RBC Nederland voert in 2010 een complete re-branding door met het motto ‘compleet in veiligheid’. Alle divisies krijgen een nieuw logo/huisstijl die kracht en kwaliteit van RBC weerspiegelt binnen iedere sector waar ze in opereren. In augustus 2010 wordt de nieuwe website gelanceerd en de nieuwe corporate brochure.

2011
RBC neemt Intersafe Mobile Safety Services (IMSS) over van Instersafe Groeneveld en brengt IMSS en het personeel onder in de divisie RBC Industriële & Maritieme Veiligheid.

2012
Veiligheid en bewaking zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. RBC Bewaking, de vierde divisie binnen RBC, is dan ook een logische stap. RBC is nu in staat (project gerelateerde) bewakingsvraagstukken voor klanten op te lossen.

2013
Een Belgisch kantoor wordt geopend in Antwerpen. VCA–P (VCA Petrochemie) wordt behaald. België bestaat uit RBC Brandbeveiliging en RBC Industriële & Maritieme veiligheid. De website van RBC wordt compleet gerestyled en heeft vanaf nu ook een rental webshop. De naam van voor het logo van RBC Flex B.V. wordt RBC Flexibel in Menskracht.

Advies of offerte nodig?

Heeft u vragen of wenst u passend advies, neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden altijd een oplossing met onze offerte op maat.