RBC werknemer aan het woord | Frans

Over Frans

Frans is 60 jaar en sinds 2020 fulltime in dienst als Brandwacht en sinds kort als Site Coördinator binnen RBC.
Een echte Rotterdammer die 30 jaar geleden het centrum van Rotterdam heeft verruild voor het groene landschap in Capelle ad IJssel. Zweefvliegen over de wereld, paragliden en touren op de motor doet hij graag. Een avonturier die geen uitdaging uit de weggaat. Zo ook in zijn werk.

Vroeger heeft Frans de opleiding voor fotografie en fotonica gevolgd en ruim 30 jaar als fotograaf gewerkt. Met veel plezier. Helaas ging het bedrijf failliet en was de markt in fotografie aardig veranderd. “Met destijds mijn 55 lentes jong kwam ik niet snel aan de bak. Ik heb me toen ingeschreven bij een uitzendbureau en verschillende klussen uitgevoerd, zo ook het werk als Brandwacht. Na het behalen van de benodigde certificaten ben ik bij verschillende projecten aan de slag gegaan waaronder die van RBC. Ik merkte al snel dat ik bij RBC op mijn plek zat en ik kreeg een vast contract aangeboden. Daar heb ik nog geen spijt van gehad. RBC speelt goed in op mijn interesse en hebben mij al verschillende doorgroeimogelijkheden aangeboden, zoals Gasanalist en nu ook de functie van Site Coördinator. Ik houd van uitdagingen en wil alles graag weten van het werk. Tot in de puntjes. Daardoor kan ik mijn werk zo veilig en efficiënt mogelijk uitvoeren.”

Hoe ziet je werkdag als Site Coördinator eruit?

Als Site Coördinator ben ik het operationele aanspreekpunt voor het onderhoudswerk wat RBC begeleidt op een raffinaderij in Rotterdam. Dagelijks heb ik de leiding over het RBC team op deze locatie, maak ik de planning van de diensten en verzorg ik de projectadministratie.

In de ochtend begin ik al vroeg met het inspecteren van de gasmeters, zodat ze klaar zijn voor het meten van bijvoorbeeld een tank die voor onderhoud gepland staat. Daarna bekijk ik de uitgegeven werkvergunningen, de planning van het werk en welke collega daarbij nodig is. We werken met een grote groep mensen, waardoor elke dag anders kan lopen. Soms is de planning een puzzel, maar uiteindelijk komen we er altijd uit. Naast het werk binnen loop ik ook veiligheidsrondes op de verschillende werklocaties om te controleren of alle werkzaamheden veilig en volgens afspraak verlopen. Terug binnen schrijf ik een klein verslag en check ik of er nog nieuwe aanvragen binnen zijn gekomen waarbij een Brandwacht, Heetwerkwacht of Gasanalist nodig is. Ook de uren van het personeel geef ik door in ons systeem.
De veiligheidseisen op dit soort locaties zijn strikt. En terecht. We hebben uiteindelijk allemaal één doel en dat is aan het einde van de dag allemaal weer veilig naar huis gaan. Daar zorgen wij samen voor.

Wat vind je leuk aan jouw baan binnen RBC?

Het contact met de mensen vind ik het leukst. Ons team bestaat uit mannen, vrouwen, jong, oud en alle kleuren van de regenboog. Als onze mensen uit de opleiding Brandwacht komen, worden onze nieuwe brandwachten gekoppeld aan een ervaren Brandwacht om ze verder te begeleiden. Het teamgevoel dat vervolgens ontstaat is geweldig. Je ziet de kennis en kunde groeien. Als dan de complimenten van de opdrachtgever volgen geeft dat een trots gevoel.

Wat vind je lastig aan jouw baan binnen RBC?

Er zijn dagen dat alles door elkaar loopt, maar ik denk dat elk bedrijf dat wel eens heeft. Zo’n dag dat het allemaal net niet loopt zoals je had gepland. Een uitdaging om het dan alsnog goed te laten verlopen. Dat is er ééntje die ik graag aanga.

Hoe ervaar je RBC als werkgever?

Leuke manier van omgang en een fijne sfeer met korte lijntjes. We werken echt als een team en betrekken elkaar bij het werk. RBC denkt met je mee en biedt ook veel doorgroeimogelijkheden aan binnen de veiligheidsbranche.

Heb je nog ambities binnen RBC?

Op dit moment houd ik mijn focus op het project en de Brandwachten. Wanneer het weer wat rustiger is zien we wel verder.

Ook werken bij RBC?

RBC staat continu open voor nieuwe werknemers met een passie voor veiligheid. Bekijk onze openstaande vacatures of plaats een open sollicitatie via solliciteren@rbc-group.eu.

 

Meer nieuws

Nieuws 23 februari 2024

RBC Group: 30 jaar compleet in veiligheid

RBC Group viert op woensdag 21 februari haar dertigjarig jubileum. Gestart in ’94 als een regionale speler in Rotterdam, is RBC inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde partner op het gebied van