Dekkcontrol treedt toe tot RBC Group

RBC Brandbeveiliging Nederland, onderdeel van de RBC Group, neemt DekkControl over.

DekkControl, gevestigd in Sliedrecht, is specialist op het gebied van ARBO-technische inspecties en keuringen in de scheepvaart. De overname is een logische stap voor beide partijen. RBC en DekkControl hebben samen immers vijfenveertig jaar ervaring op het gebied van inspecties en onderhoud van (binnenvaart)schepen en tankers. Samen bedienen ze al het grootste deel van deze markt.

De in Rotterdam gevestigde RBC Group is in de Benelux de grootste partij waar het gaat om veiligheid en beveiliging in de zware industrie en maritieme sector. RBC heeft de afgelopen tien jaar een mooie groei doorgemaakt en staat in alles voor ‘compleet in veiligheid’. Naast autonome groei wordt de groei ook bewerkstelligd door fusies en acquisities. RBC is bij nationale en internationale organisaties succesvol in verkoop en verhuur van producten, diensten én professionals; allemaal met betrekking tot veiligheid en beveiliging.

Uitbouwen en versterken
Het doel voor RBC Group is simpel: samen met DekkControl het belang in de markt van de binnenvaart en (tank)schepen verder uitbouwen. Voor inspecties, keuringen, onderhoud en het verzorgen van veiligheidsmiddelen van alle schepen die aan de kade liggen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland moet men bij DekkControl en RBC zijn. Dat is de boodschap die beide partijen volmondig uitspreken.
Directeuren Michel Tooren en Pim van der Est van RBC en Ad en Dyonne Dekker van DekkControl zijn enthousiast over deze stap. ,,Iedereen binnen onze organisaties kijkt uit naar de integratie van DekkControl als zelfstandige business unit binnen RBC Group. DekkControl en RBC zullen elkaar, waar het gaat om monteurs, marktaandeel, netwerk, opdrachtgevers en strategische partners, absoluut versterken.’’

Wortels
De wortels van zowel Michel Tooren als Ad Dekker liggen in de scheepvaart. ,,DekkControl en RBC zijn ideale partners voor elkaar. Wij komen uit hetzelfde binnenvaartnest, respecteren elkaar en daarom was het niet vreemd dat we elkaar snel vonden. Zowel bij die van Ad als binnen onze eigen organisatie staat de mens centraal; onze mensen zijn van essentieel belang voor de bedrijfsvoering’’, aldus Michel Tooren.

Ad Dekker gaat genieten van zijn vrije tijd en Dyonne Dekker zet de dienstverlening en service met het huidige team van mensen voort, zoals de klanten dit gewend zijn. Dyonne Dekker doet dit niet alleen als manager, maar ook als aandeelhouder van DekkControl.

Voor meer informatie over onze samenwerking of diensten, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Meer nieuws

Nieuws 23 februari 2024

RBC Group: 30 jaar compleet in veiligheid

RBC Group viert op woensdag 21 februari haar dertigjarig jubileum. Gestart in ’94 als een regionale speler in Rotterdam, is RBC inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde partner op het gebied van